Coaching & Therapie

Heb je nood aan beweging bij vastgelopen situaties of levensvragen?

Bij Manada kan je als kind/jongere/volwassene terecht voor psychotherapie en coaching in functie van jouw persoonlijke groei, innerlijke balans en veerkrachtontwikkeling.

Manada nodigt je uit in een rustige omgeving zowel binnen in de yurt als buiten op de weide bij de paarden. Verschillende werkvormen worden aangepast aan jouw noden.
Voor wie dit wenst, hanteren we graag methodieken in contact met de natuur door onder meer therapie met de paarden en/of wandeltherapie en coaching.

Onze thema’s zijn:

 • Zelfvertrouwen
 • Eenzaamheid
 • (Persoonlijk) leiderschap
 • Burn (bore)-out
 • Opvoeding
 • Verbindende communicatie
 • Sociale vaardigheden
 • Rouw, depressie, angst
 • ASS, ADHD, pesten
 • Traumaverwerking
 • transformatieprocessen

Psychotherapie en coaching met behulp van paarden

Door de eeuwen heen hebben paarden als kuddedier een sterk teamgedrag ontwikkeld om te kunnen overleven op deze planeet.
Paarden streven voortdurend naar stabiliteit in de kudde. Ze zijn heel vaardig in het waarnemen en aanvoelen van hun omgeving. Hen inzetten in een krachtgerichte methodiek zorgt voor intense en leerrijke ervaringen voor jong en oud.
Onze Manada kudde bestaat uit 5 paarden, die voortdurend in kudde vertoeven. Reeds 10 jaar staan 4 van hen paraat voor jong en oud. De 5de is volop in opleiding.

Integratieve psychotherapie

Via integratieve psychotherapie worden therapievormen uit verschillende therapiescholen geïntegreerd naargelang de noden. Met een holistische bril wordt via allerhande technieken samen ingezet op verschillende interventieniveau’s :

1. Het symptoomniveau
2. De rol binnen het systeem
3. De persoonlijkheidsstijl
4. Het groeivermogen

Bij Manada zien we de mens in zijn geheel. In onze aanpak houden we graag rekening met recente neuropsychologische ontwikkelingen en methodieken om het groeipotentieel bij ieder mens te stimuleren. We hebben een ruime blik en willen bewustzijn verhogen. We hebben tevens oog voor invloeden van voeding, medicatie, straling en IT en de reeds persoonlijk ontwikkelde vaardigheden in emotieregulatie en veerkracht.
Voor traumaverwerking zetten we in met Focusing, EMDR of brainspotting.

Brainspotting

Brainspotting is een methodiek om onder meer aan traumaverwerking te doen. Het is een techniek die voortgevloeid is uit EMDR en uitgewerkt door Dr. David Grand. Mensen die het moeilijk hebben om te praten of moeilijk bij herinneringen of inzicht geraken, kunnen met deze methodiek vaak geholpen worden. Bij deze methodiek is praten amper nodig. We laten de cognitie los en zetten ons lichaam aan het stuur. Brainspotting is een neurofysiologische aanpak, die inspeelt op de reflexen van ons lichaam.

Bij Manada kan je meer info krijgen over of een afspraak maken voor brainspotting bij :

Ilse Leenaerts 0486/78.78.48

Volgens brainspotting.be :
Brainspotting is een krachtige therapeutische methode die werkt door de onderliggende neurofysiologische bronnen van emotionele en lichamelijke pijn, trauma, stress gerelateerde – en andere complexe symptomen te identificeren, te verwerken en uiteindelijk los te laten.
Brainspotting is m.a.w. een tool die begint waar de meeste klassieke praat-therapieën eindigen. Met Brainspotting is het mogelijk ervaringen te verwerken en symptomen aan te pakken die zich buiten het bereik van onze bewuste geest en verstandelijke vermogens bevinden.
Brainspotting werkt onmiddellijk in op de diepere hersenstructuren en het lichaam zonder dat het nodig is de hele tijd over je problemen te spreken of je ervaringen te analyseren. Het richt zich rechtstreeks op de onderliggende somatische (lichamelijke) / neurofysiologische component van je klacht. Eens deze geïdentificeerd is, start in het brein automatisch een lichaamseigen helingsproces dat ervoor zorgt dat bepaalde systemen die in onevenwicht zijn geraakt worden bevrijd en geïntegreerd.

Integrale coaching, stress en burnout

Voor volwassenen die niet met de paarden willen werken, bieden we naast psychotherapie, ook coaching voor aan in de yurt of via wandelcoaching. Katrijn heeft expertise in coaching van loopbaan- en werk-gerelateerde thema’s. Voor wie ‘stress-release technieken’ wil oefenen, ben je ook bij haar aan het juiste adres.
Voor deze coaching zonder de paarden kan je rechtstreeks terecht bij onze collega Katrijn Vandevoorde : 0486/41.78.20

Teambuilding en -coaching met paarden

Bent u voor uw team op zoek naar een verbindende activiteit of wenst u graag meer inzichten in de dynamieken van uw team ?
Bij Manada kan u hiervoor terecht bij Ilse Leenaerts en Katrijn Vandevoorde. We geven u graag meer info op 0486/78.78.48.